Skip links

Direct Reserveren
Plexos advies
Unieke Techniek Plexos
Plexos Home

Normaliter wordt er eerst een opname van geluidsoverlast geadviseerd door  o.a. rechtsbijstand verzekeraars, VvE , Woningcorporaties, Gemeenten etc.
Deze adviseren meestal een telefoon of dictafoon te gebruiken als bewijslast. Tevens moet men een logboek bijhouden voorzien datum en tijdstip, dit is een behoorlijke bezigheid en niet altijd mogelijk doordat men aan het werk is.

Ruimtelijke eigenschappen van deze oorspronkelijke bestaande opname van telefoon (inclusief toegevoegde software) en of dictafoon hierbij gaan nagenoeg altijd verloren.
Dus een eventuele manipulatie is denkbaar om het maximale te behalen (bevestigen van een opname apparaat aan plafond of muur). Hierdoor wordt ruim 70% afgekeurd als bewijs van geluidsoverlast.

Om de originele ruimtelijke plaatsing en de eigenschappen van de overlastlocatie te kunnen vastleggen en laten weergeven, is een speciale opnametechniek via “oren” benodigd. Oorschelpen (siliconen) die voorzien zijn van speciale microfoons.
Plexos One bevat dezelfde eigenschappen betreffende afmetingen en dempingsfactor als een menselijk hoofd.

Opnames met Plexos One wordt het zodanig op elk gewenste plek opgesteld dat de overlast, de “boodschap” akoestisch karakter van overlast wordt vastgelegd.
Plexos One opnames worden in de hoogst mogelijke kwaliteit, geheel digitaal opgeslagen. De opnamen worden direct gefilterd zodat de optimale balans tussen leef-geluid en overlast wordt bereikt en tenslotte tot eindresultaat wordt samengesteld.

Opnames die gemaakt worden met Plexos One techniek wordt alle ruimtelijke informatie vastgelegd, op een manier zoals jezelf alles waarneemt , dus inclusief natuurlijke omgevingsgeluiden (tv, radio, huisdieren, spelende kinderen etc.)
Alle ruimtelijke informatie blijft dus behouden en alleen geluiden van links/rechts en voor/achter, maar ook de hoogte en de afstand er tussen worden overtuigend neergezet.

Het eindresultaat is van ongekende kwaliteit en realistisch en dat een vorm van manipulatie onmogelijk is, kortom een beter bewijs van geluidsoverlast is nagenoeg ondenkbaar.
Tevens zullen een rapportage uitleveren die is voorzien van tijden, piekmomenten etc.(verplicht thuisblijven is dus niet nodig).

Plexos Logo

Site map

Partners

© 2021 Copyright Plexos.nl

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.