Skip links

Direct Reserveren
Plexos advies
Unieke Techniek Plexos
Plexos Homepage
[/vc_row]

Statistieken van 2020 – 2021 geluidsoverlast

Volledige statistieken op Landelijk & Provincie niveau.

Inzage in de landelijke statistieken, klik op de grafiek om deze te vergroten. (Bron: Politie.nl)

Geluidsoverlast is in geheel Nederland elk jaar aan het toenemen. Dit is duidelijk te zien in de overzichten op deze pagina.
Hierbij wel de opmerking dat de maand november 2021 hierin nog niet is meegenomen. De reden van toename geluidsoverlast is goed te verklaren.
Onderstaand geven wij een toelichting wat de belangrijkste redenen zijn van de toename.

Zoals iedereen wel bekend is er een behoorlijke tekort aan huur en koopwoningen. Er zijn de afgelopen jaren behoorlijk veel woningen als belegging van panden. Uiteindelijk worden deze verhuurt en de verbouwingskosten zo minimaal gehouden. Veel oude panden in bijvoorbeeld de grotere steden in Nederland zijn uitermate geschikt om meerdere woningen in een pand te creëren. De vloeren in deze woningen zijn veelal origineel en voldoen niet altijd aan de laatste normen. Beleggers besteden hier vaak niet al teveel aandacht aan geheel rekening houdende met de kosten. Het moet voor het gevoel van de potentiele kopen en of huurder er mooi en goed uitzien. Technisch gezien is de ondervloer niet altijd dus geheel in orde.
De vloer dient dus ook in dit soort panden als plafond(s) voor de onderburen. Overlast van lucht en contactgeluid laat dus ook veel te wensen over.

We zitten nu in het 2e jaar van het wereldwijd probleem en dit is ieder wel bekend, het COVID (corona) virus. De overheid heeft ons nadrukkelijk vermeld om indien mogelijk thuis te gaan werken. Het is dus min of meer ook dan logisch dat het leef geluid gaat toenemen.
Doordat we allemaal wat meer gedwongen zijn om thuis te blijven creëren we ook meer geluid i.p.v. dat we meer buiten de deur zijn. Kortom we moeten de gezelligheid meer thuis gaan opzoeken.
Dit alles veroorzaakt dus meer irritaties als personen onder elkaar en dus ook het gevolg van de duidelijke toename jaarlijks van geluidsoverlast meldingen.

Geluidsoverlast 2021 grafiek Before
After

Sleep de pijl van links naar rechts voor de vergelijking van 2020 – 2021

Cijfers 2021 geluidsoverlast Before
After
Reserveren
Plexos Logo

Site map

Partners

© 2021 Copyright Plexos.nl

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.